Zonneboiler prijs

zonneboiler-prijs

Op zoek naar de actuele zonneboiler prijs? Dan moet je weten dat de zonneboiler prijs per situatie verschilt, maar toch is het prettig om inzicht te hebben in de gemiddelde prijzen, voordat je ook daadwerkelijk een zonneboiler gaat aanschaffen.

Heeft u een groot huishouden en wilt u een zonneboiler aanschaffen met voldoende capaciteit? Dan kun je in de meeste gevallen kiezen voor een zonneboiler van 300 liter en met 3 zonnecollectoren. Vaak ben je dan rond de 5000 euro kwijt en dat is inclusief installatiekosten.

Wat is een zonneboiler?

Een goede zonneboiler bestaat uit 3 belangrijke onderdelen namelijk;

  • de zonnecollector
  • het voorraadvat
  • de naverwarmer

De zonnecollector is een plaat met daarin een buizensysteem die de warmte van de zon opvangt en afgeeft aan het water in het voorraadvat en de zonnecollector bevindt zich op het dak.

Het voorraadvat wordt ook wel de boiler genoemd en het is gevuld met leidingwater wat opgewarmd wordt door de zonnecollector. Daarnaast heeft het voorraadvat invloed op de prijs van een zonneboiler. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein voorraadvat waar 80 liter water in kan of voor de grotere variant van 300 liter.

Als het water in de zonneboiler niet warm genoeg is, kan de naverwarmer het water verwarmen tot de juiste temperatuur. Hierdoor ben je niet afhankelijk van de zon.